Seful FIA revolutioneaza


Boss-ul F1, Max Mosley si-a propus sa schimbe definitiv imaginea celei mai interesante competitii auto. Oficialul FIA a propus ca incepand cu 2011 monoposturile sa fie propulsate de motoare in 6 cilindri (V6) cu o capacitate de maxim 2.2 litri. Motoristii vor putea folosi sisteme turbo, dar vor fi obligati sa foloseasca si combustibil de natura ecologica. Defapt, competitia de Formula 1 urmeaza indeaproape schimbarile petrecute la masinile de serie.

Toate aceste intentii au fost comunicate de conducerea FIA tuturor constructorilor si echipelor participante la competitia internationala, printr-o scrisoare. Demersul a demascat practic intentia Ford si Volkswagen de a se alatura competitiei de Formula 1 pentru ca scrisoarea le-a fost adresata si lor.

O astfel de abordare apropie tot mai mult masinile de competitie de cele folosite in productia de serie. Mosley isi doreste tot din 2011 motoare care sa nu depasasca 10 mii de rpm si care sa reziste la cinci Grand Prix-uri in comparatie cu situatia actuala de maxim doua curse. Mosley isi doreste ca masinile de competitie sa „fie mai eficiente din punct de vedere al costului de productie si mai ecologice”.

La toate acestea se adauga si scurtarea timpului in care monoposturile vor putea fi ameliorate aerodinamic in „tuneluri de vant”. O astfel de masura accentueaza lupta pentru intaietate si avantajaza in egala masura constructorii si echipele cu mai putine resurse financiare.

 

0 Responses to Seful FIA revolutioneaza